Op vakantie. Dit moet je écht niet vergeten!

Wil je zonder stress op vakantie en niks vergeten lees dan mijn column:

‘Oh jee, ik ben toch niets vergeten?!’ Nog maar net vertrokken en dit zinnetje spookt al snel door je hoofd. Met vakantie gaan levert bij veel mensen de nodige stress op. Er moet zoveel geregeld worden en er zijn zoveel dingen om aan denken. Niet alleen het boeken van de reis, het regelen van de verzekeringen of het zorgen voor actuele (reis)documenten zijn aandachtspunten; ook de verzorging van huisdieren, planten en post zijn zaken die je moet regelen voordat je met vakantie gaat. Er is een aantal dingen die je pas kort voor vertrek kunt doen maar die je echt niet mag vergeten! Ik heb er 5 voor je op een rijtje gezet.

Vijf dingen die je écht niet moet vergeten:

1. Sluit ramen en deuren

Maak het inbrekers niet gemakkelijk en sluit ramen en deuren. Controleer vóór vertrek of alle ramen goed dicht en vergrendeld zijn. Laat geen sleutels aan de binnenkant van je deuren zitten en draai deze wanneer je vertrekt aan de buitenkant goed op slot.

2. Leeg je vuilnisbak

Tijdens de zomermaanden kan het broeierig weer zijn. Een perfecte voedingsbodem voor bacteriën en fruitvliegjes. Voorkom stank en ongedierte bij thuiskomst en leeg voor vertrek alle vuilnis- en prullenbakken die je in huis hebt.

Om het gehele artikel te lezen klik dan hier.

Wil je zelf meer weten over opruimen of heb jezelf hulp nodig bij het opruimen, neem dat contact met mij op.

mainImage

 

 

Een mooie samenwerking met Jan Vink Afscheid en Uitvaart

Het overlijden van een naaste. Over het algemeen een zeer verdrietig en emotioneel moment waarin ook nog tal van belangrijke beslissingen rond de uitvaart genomen moeten worden. Gelukkig neemt een goede begrafenisondernemer u deze taken in veel gevallen uit handen.

Maar wat na de uitvaart? Staat u of u familie er weer helemaal alleen voor? Wat moet u allemaal doen om te zorgen dat alle instanties van het overlijden van uw naaste op de hoogte. Wie moet u bellen,  wie moet u mailen en welke contracten moeten allemaal opgezegd worden?

Tal van administratieve taken die direct na het overlijden geregeld dienen te worden. Vaak erg confronterend en emotioneel, maar toch taken die opgepakt moeten worden.

In deze fase van uw verwerking kan ik als opruimcoach u helpen. Ik kan structuur aanbrengen in de acties die genomen moeten worden, ik kan bepaalde acties uit handen nemen en ik kan er voor zorgen dat niets vergeten wordt.

Klik hier voor meer informatie

Hulp met administratie bij overlijden

 

Welk organisatiemodel helpt met opruimen?

Wil jij ook graag je huis opruimen maar wil ook vooral dat je huis opgeruimd blijft! In mijn column vertel ik hoe jij dat kan doen.

Waar je ook ter wereld een kleuterklas binnenloopt, vind je naar mijn idee het perfecte organisatiemodel. Hoe werkt dit organisatiemodel? En hoe kan dit jou helpen met opruimen? Dat leg ik je graag uit.

De ruimtes in een kleuterschool zijn ingedeeld in activiteitenzones: de poppenhoek, de bouwhoek, de schilder- en tekenhoek, de verkleedhoek, de muziekhoek en nog veel meer hoeken… Elk kind dat gaat opruimen, zal de poppen naar de poppenhoek brengen, de bouwstenen naar de bouwhoek, de verkleedkleren naar de verkleedhoek. Deze spullen hebben voor de kinderen (van 4 jaar) een vaste logische plek zonder dat daar uitleg voor nodig is. Daarnaast heeft het kind alles wat nodig is binnen handbereik omdat de spullen zijn opgeborgen bij de plek waar ze gebruikt worden. Er hoeft dus niet gezocht te worden.

Om het gehele artikel te lezen klik dan hier.

Wil je zelf meer weten over opruimen of heb jezelf hulp nodig bij het opruimen, neem dat contact met mij op.

mainImage

 

Jouw woning sneller verkopen

Ik heb in samenwerking met Andries van Akelijen van makelaars kantoor Remax in Naaldwijk heb een mooie flyer gemaakt.

Wanneer klanten het zelf lastig vinden om hun huis netjes op te ruimen voor de verkoop van hun huis kan ik ze als opruimcoach helpen. Samen met de klant zorg ik ervoor dat alle kamers er netjes en opgeruimd uitzien voordat de fotograaf de foto’s komt maken. Maar natuurlijk ook voor de bezichtigen.

Ik ben ervan overtuigd dat een opgeruimd huis méér oplevert en sneller verkoopt.

 

 

 

Met opruimen bespaar je geld

Met opruimen bespaar je geld. Wanneer je huis is opgeruimd koop je geen spullen dubbel. Wanneer je geen overzicht hebt over je spullen gebeurt het vaak dat je het dubbel aanschaf omdat je niet weet dat je het hebt of waar het ligt.  Lees in mijn column hoe je geld kunt besparen met opruimen.

Afgelopen week was ik met een klant zijn kast aan het opruimen en ergens achterin –  op een onlogische plek – lag een Appel TV nog helemaal nieuw in de doos. Zijn reactie was meteen ‘ohhh daar is ie’. ‘Daar heb ik echt heel lang en heel vaak naar gezocht’. ‘Ik heb inmiddels al een nieuwe gekocht’.

In de volle laden met bonnetje zijn we samen gaan zoeken naar de Appel TV bon. Helaas hebben we deze na lang zoeken niet gevonden. Uiteindelijk is de Appel TV via Marktplaats verkocht, uiteraard voor een veel lager bedrag dan de aankoopprijs.Zo heb ik ook wel eens bij een klant na het opruimen van zijn gehele woonkamer en keuken 34 fietslampjes gevonden. Hij had er geen idee van dat hij er zoveel had en schrok daar erg van. Hij was ze iedere keer kwijt en kocht weer een nieuwe en legde die dan ergens in een kast of la. Hij heeft er vier gehouden en de andere heeft hij verkocht. Met dat geld kon hij mij ruimschoots betalen.

Om het gehele artikel te lezen klik dan hier.

Wil je zelf meer weten over opruimen of heb jezelf hulp nodig bij het opruimen, neem dat contact met mij op.

mainImage

Een uitdagende challenge met ons gezin

Nu alles stil ligt door het coronavirus hebben we toch een uitdagende challenge met ons gezin bedacht om ons voor te bereiden op onze zomervakantie in Zweden. Lees in mijn column hoe we dat hebben gedaan.

Ons plan was om komende zomervakantie zeven dagen met een eigen gemaakt vlot in Zweden een rivier af te varen. Om zeker te weten dat we goed waren voorbereid, zouden we met onze spullen gaan kamperen ergens in Nederland. Nu alle campings dicht zijn, kunnen we dat niet op die manier testen.

We hopen dat onze vakantie nog wel door kan gaan. Daarom hebben we bedacht dit te testen in de tuin van onze (schoon)ouders. Die tuin is in Vinkeveen aan het water, de perfecte plek om het te testen. De challenge is dat we 24 uur niet naar binnen toe mogen.

We hebben met elkaar alle spullen gepakt: 2 tentjes, 4 luchtbedden, 4 warme slaapzakken, een gasstel, flessen water, warme kleren maar ook zwemkleren want we hopen op mooi weer in Zweden. En we hebben onze telefoons en internet uitgezet

We hadden geluk dat het mooi weer was en hebben met elkaar onze tentjes op gezet, luchtbedjes op geblazen en alles klaar gemaakt voor de nacht. Je merkt dat je zonder telefoon en internet veel meer tijd hebt voor elkaar. We hebben veel spelletjes gespeeld, gelachen en gedanst met elkaar.

Om het gehele artikel te lezen klik dan hier.

Wil je zelf meer weten over opruimen of heb jezelf hulp nodig bij het opruimen, neem dat contact met mij op.

mainImage

 

Gezondheid is nu het belangrijkste

In deze moeilijke tijd tijdens deze corona crisis vind ik gezondheid nu het belangrijkste. Lees hier meer in mijn column.

Als opruimcoach heb ik de afgelopen weken geprobeerd om mijn afspraken online te doen. Dit was helaas geen succes. Zowel mijn klanten als ik zelf voelden zich er niet prettig bij. Maar wat nu? Wat kan ik doen om mijn net opstartende bedrijf te laten bestaan? Ik kan mijn internetsite gaan verbeteren. Mooi idee, maar ik ben goed in opruimen en niet met computers en de onlinewereld is ook iets waar ik geen ervaring in heb.

Sinds de scholen dicht zijn, help ik mijn twee dochters elke dag met hun schoolwerk. Daar heb ik geen ervaring mee maar ik probeer er het beste van te maken. Ik geniet ook stiekem van de tijd die we met elkaar hebben. Ik vraag me natuurlijk soms wel eens af of ik het goed doe als thuis juf.

Om het gehele artikel te lezen klik dan hier. 

Wil je zelf meer weten over opruimen of heb jezelf hulp nodig bij het opruimen, neem dat contact met mij op.

mainImage

 

Opeens een aantal weken met het gezin thuis

Het coronavirus raakt iedereen. Net als veel andere gezinnen zitten wij een aantal weken thuis. Wat doen wij om er elke dag weer een leuke, nuttige dag van te maken met elkaar. Wordt er bij ons thuis nog opgeruimd? Lees er meer over in mijn column.

Toen ik mijn vorige column schreef waren we met ons gezin en mijn vader op skivakantie in Noord-Italië. We hebben de hele week heerlijk kunnen skiën en er was verder niks te merken van het Coronavirus. De laatste skidag zijn mijn man en 2 dochters 70 km gaan skiën, een rondje rond om een grote berg en daar hebben ze heel veel mensen ontmoet. Ze zijn zonder mij gegaan want dat kan en durf ik echt niet!

Het lijkt wel maanden geleden dat we daar waren. Want wat is erin tussen veel gebeurd. De laatste zaterdag van onze vakantie zijn we om 5 uur in de ochtend vertrokken naar Nederland en terwijl we onderweg waren werd het gebied waar we waren ook als risicogebied aangemerkt.

Om het gehele artikel te lezen klik dan hier. 

Wil je zelf meer weten over opruimen of heb jezelf hulp nodig bij het opruimen, neem dat contact met mij op.

mainImage

Er is geen schoolvak hoe je moet opruimen

Er is geen schoolval hoe je moet opruimen, je hebt het in je of je hebt het niet. Als je het niet in je hebt kan je dat leren. In mijn column kan je lezen dat mijn dochter van 12 jaar uit zichzelf de basis technieken van het opruimen toepast als ze een vriendinnetje gaat helpen met het opruimen van haar kamer.

Hierbij mijn column:

Op school was er geen vak ‘hoe ruim ik mijn kamer op’, laat staan hoe run ik een huishouden. Elke moeder roept: ‘ruim je kamer op’. Ik denk dat veel kinderen dan denken, maar hoe moet dat dan?

Toen ik mijn oudste dochter een keer ‘s middags na het spelen kwam ophalen bij een vriendinnetje deed de moeder de deur open en het was duidelijk dat ze niet wilde dat we binnenkwamen. Mijn jongste dochter had dat niet in de gaten en was langs haar heen de trap op geglipt en riep dat ze de kamer wilde zien van mijn dochters vriendinnetje.

Ik zag meteen dat de moeder zich erg ongemakkelijk voelde, maar ze kon niet anders dan ons binnenlaten. Toen ik binnenkwam snapte ik meteen waarom ze niet wilde dat we zagen hoe ze woonde. De trap lag helemaal vol met spullen waar ik letterlijk overheen moest stappen om boven te komen. Eenmaal bovengekomen zag ik dat er overal was lag, dat de tafels vol met spullen lagen en dat je op de bank nauwelijks nog kon zitten.

Toen ik de moeder beter leerde kennen en ze een keer haar dochter bij ons kwam ophalen, vroeg ik of ze wat wilde drinken. Toen heb ik haar gevraagd of ze gelukkig was in haar huis. Met dikke tranen antwoordde ze dat ze dat niet was. Ze legde uit dat ze een alleenstaande moeder was met 2 kinderen en een eigen bedrijf. Ze had zo’n achterstand opgelopen in haar huishouden dat ze niet meer wist waar ze moest beginnen. Ik bood aan haar te helpen en dat wilde ze heel erg graag.

Om het gehele artikel te lezen klik dan hier.

Wil je zelf meer weten over opruimen of heb jezelf hulp nodig bij het opruimen, neem dat contact met mij op.

mainImage

Up